Af en toe komt er een kunstenaar tevoorschijn die net die perfecte plek binnenin aanraakt, Mathew Human is een van die artiesten. Gesteund door The Human Revolution, een indrukwekkende roterende cast van meestermuzikanten, leidt Human al meer dan een decennium de weg voor politiek, sociaal en ecologisch geladen artiesten en songwriters. Gasten en voormalige leden van de line-up zijn onder meer: ​​Jeff Pevar (Ray Charles, Crosby Stills en Nash, Jazz is Dead), Donny "Divino" Smith (Willie Nelson), Roger Fritz (Sheryl Crow, Shelby Lynn) "Uncle" Don Lopez (Willie Nelson, Willie K), Gene Parsons (The Byrds), David Mayfield (Cadillac Sky, Avett Brothers), Jessica Lea Mayfield, Alice Di Micele, Kailen Yong (Boulder Acoustic Society) en MC Radioactive (Spearhead) om er maar een paar te noemen .
Beeld
The Human Revolution heeft een eclectische mix van stijlen met een definitieve basis in die roots-rock countrystijl van muziek, we noemen het Mystic Americana. Nummers veranderen zachtjes van extatische dansbeats naar tranentrekkerballads, van moderne politieke rockers naar positieve roots-reggae, die het publiek meenemen op een reis die, vaak met de band, verandert van show naar show.

Food for Life Music Ambassadeur

Matthew Human is een Food for Life Global muziek ambassadeur om Food for Life's te helpen verspreiden boodschap van vrede en eenheid. Matthew zal er ook voor zorgen Food for Life Global's werken over de hele wereld tijdens zijn concerten en media-evenementen en moedigen fans aan om dat te worden Food for Life Global leden. Ieder nieuw lid ontvangt een gratis exemplaar van FOOD YOGA - Voedend lichaam, geest en ziel. In 2012 schreef en produceerde Matthew een nieuw nummer van Food for Life (track 11) als onderdeel van zijn nieuwste album: Een kleine stad.
Beeld

Support Matthew

Hallo, ik ben Matthew Human. Ik ben songwriter, muzikant, producer, boer en countryzanger. Naast muziek maken, sta en spreek ik voor gezond voedsel, schone lucht en water, ware liefde en gemeenschap - de kwesties die mij het meest aan het hart liggen. De afgelopen zestien jaar heb ik overal toeren gezongen liedjes die het verhaal vertellen van wat het voor mij betekent om mens te zijn.

Als onafhankelijk artiest sinds 2000 heb ik veel veranderingen in de muziekindustrie gezien. Het is overgegaan van controle door een paar grote labels naar een onafhankelijker, artist-driven systeem. Dit is goed, maar brengt verschillende uitdagingen met zich mee; een kunstenaar moet zichzelf 'bewijzen' voordat hij hogere niveaus van succes in de sector bereikt. Ik nodig je uit om met me mee te doen; samen kunnen we iets geweldigs creëren. Het is tijd om mijn carrière naar een hoger niveau te tillen en te bewijzen dat we het met authenticiteit en integriteit kunnen doen.

Het afgelopen jaar was super spannend. Ik schreef nieuwe nummers en nam op met topsessiemuzikanten in Nashville, en nu hebben we een geweldig nieuw countryalbum, allemaal klaar, gemixt en gemasterd. Mijn team en ik hebben een nieuwe website gelanceerd op matthewhuman.com, produceerde nieuwe video's en creëerde overal nieuwe sociale verbindingen op sociale media.

Het album afmaken was nog maar het begin - nu is het tijd om erop uit te gaan en het te delen. Ik ben van plan om in 2016 een aantal toeren te maken en kijk ernaar uit om dichterbij te komen, waar je ook bent. We zullen de boodschap de komende maanden ook verspreiden met nieuwe singles en video's.

Het Patreon-programma is nieuw, maar ik heb al jaren mijn vaste klanten. Mijn fans en community zijn er altijd voor mij geweest. We zijn samen gegroeid, lachen en spelen, verbinden en opnieuw verbinden. Je hebt me geholpen een van de eerste artiesten te worden die een succesvolle Kickstarter-campagne hebben, en nu, door beschermheer van mijn muziek te worden, steun je me niet alleen, maar ook een heel netwerk van geweldige medewerkers - schrijvers, regisseurs, producenten, dansers, fotografen , artiesten, videografen en natuurlijk mijn collega-muzikanten. Je kunt goed slapen, wetende dat je achter dit ongelooflijke creatieve team staat dat verandering in de wereld brengt.

Patronage heeft ook zijn voordelen! Je hoort als eerste over nieuwe muziek, rondleidingen, feesten, belangrijke doelen en tips voor gezond leven. Op hogere niveaus bieden we backstage-passen, eten en begroeten, en zelfs de kans om samen rond te hangen op mijn off-the-grid permacultuurboerderij in Costa Rica! Bij countrymuziek gaat het altijd om mensen die elkaar steunen en elkaar helpen. Dat is de wereld waarover ik schrijf en zing, en nu vraag ik JOU om je bij ons aan te sluiten en ons te helpen.

Dus alsjeblieft klik hier nu om “Patron te worden” om te beginnen. Geef vervolgens een bedrag op en welke beloningen u ontvangt als u ze wilt. Vanaf daar is het eenvoudig, meld je gewoon aan bij Patreon als je dat nog niet hebt gedaan, doe het creditcard-ding en je bent binnen!

Wat er ook gebeurt, laten we verbonden blijven op mijn website, sociale media en e-maillijst, en kom zeker naar een show en dans! Bedankt voor het luisteren en ondersteunen van mijn muziek en bedankt dat je met ons meedeed in deze zoektocht om mijn muziek naar de Grammy's, de ACM's en het nationale podium te brengen. Als mijn volgende nummer of video doorbreekt, weten we dat we het samen hebben gedaan! ~ MH

Ga nu om opties te zien

Factoïden en plezier Dingen ...

The Human Revolution schommelt al tien jaar lang menigten van Maui tot San Francisco, New York tot Nashville, Kansas tot Costa Rica en alles daar tussenin met zijn berichtgestuurde, Amerikaanse folkrock. The Human Revolution, opgericht in 2003 door singer-songwriter, frontman en Matthew Human uit Ohio, is voortgekomen uit de mystieke folk underground scene van Noord-Californië en Zuid-Oregon en is uitgegroeid tot een van de meest geliefde bands op het festivalcircuit aan de West Coast. Naast een begaafde singer / songwriter is Matthew Human ook een uitgesproken voorstander van de rechten van kleine boeren en het beschermen van de voedsel- en watervoorziening van de wereld tegen grote agribusiness. Zijn inzet voor gerechtigheid op het gebied van voedsel en het beëindigen van de zakelijke wurggreep van onze gewassen komt duidelijk naar voren in levendige liederen als "Clean Food" en "Monsanto Go Away", die The Human Revolution bijna continu speelde tijdens een mars van 350 mijl van Brooklyn New York naar Washington DC , culminerend in het Witte Huis op de internationale voedseldag in 2011.
Beeld
In 2005 ging de video van The Human Revolution voor het populaire henneplied, 'Tree of Life', viraal en heeft sindsdien meer dan 400,000 keer online bekeken. Niet lang daarna In 2009 opende The Human Revolution voor Willie Nelson, een van de helden van Matthew Human. Gedreven door de wens om de planeet te helpen zaaien met positieve ideeën en biologisch, pesticidenvrij voedsel, toerde The Human Revolution in 2012 met een biodieselbus langs de westkust ter ondersteuning van het Californische GMO Labelling Initiative.

In het afgelopen decennium heeft Matthew Human zeven albums uitgebracht, waaronder Breathe, zijn derde en meest geproduceerde solo-onderneming; Acoustic Alive op Maui, zijn eerste live-opname; en Love Revolution. De meest recente release van The Human Revolution, Small Town, met Jeff Pevar en bassist Sam Frey, werd gefinancierd door een Kickstarter-campagne die meer dan $ 25,000 aan donaties opleverde.

Matthew Human is momenteel bezig met het afronden van de productie van zijn achtste album in Nashville, Tennessee. Hij slaat een nieuwe muzikale weg in door zijn boodschap van bewustzijn, speelsheid en duurzaamheid te combineren met een goede oude country sound. In samenwerking met zijn wisselende cast van all-star muzikanten, waaronder zangeres Amae, en de legendarische folkrockgitarist Jeff Pevar, brengt The Human Revolution bewuste teksten naar countrymuziek en brengt countrymuziek terug naar zijn roots.

Voor meer informatie bezoek www.TheHumanRevolution.org
Beeld

Matthew Human Discografie:

2014- Amae Love- Real (co-producer)
2014- Matthew Human en The Human Revolution- Reality
2013- Geweven muziek- Sacred Earth Music (Producer)
2012- De menselijke revolutie - Kleine stad
2010- California 90420- Live Fireside Session (filmsoundtrack)
2010- De menselijke revolutie- Liefde heerst altijd
2010- Ras Michael en de Suns of Negus- Live at Caspar (saxofoon)
2008- De menselijke revolutie- liefdesrevolutie
2008- TES- Awake in the Dream (Producer)
2007- Human- Breathe 2007- MC Translation- Worldwide (co-producer / saxophone)
2006- Mens en enkele andere mensen- Levend op Maui
2005- Word of Mouth (gitaar / saxofoon)
2004 - Mens-naakt
2001- Human / Matthew S. Donowick- Rainshadow
2001- David Mayfield- Family Man Dream (saxofoon)

Matthew Human heeft ook opgetreden of opgenomen als gastartiest met bands als: Ras Michael and the Sons of Negus, Shimshai, Tina Malia, Clan Dyken, Flowmotion, Jah Levi, Diane Patterson, Singing Bear, Saratone and the Earthtribe Gospel, Becky White, David Mayfield, MC Translation, Word of Mouth, MC Radioactive, Fantuzzi, Alice Di Micele, Frankie Hernandez, Amae Love, Maesyn, Luminaries en anderen.

Matthew Human Films:

2010- California 90420 (zoals Zichzelf)

Een gedeeltelijke lijst van belangrijke gebeurtenissen uit het verleden:
2014, '12, '11 - Envision Music Festvial (Uvita, Costa Rica)
2013, '12, '11 - Peace Village Festival (Ashland, OR)
2012- Synthese 2012 (Chichen Itza, Mexico)
2012- Southern Oregon University (Ashland, OR)
2012, '09 - Seattle Hempfest (Seattle, WA)
2011- House of Blues- (Hollywood, CA)
2011- Wereldvoedseldag Rally- (Washington DC)
2011- GMO Right to Know March- (25 optredens tussen Brooklyn NY-Washington DC)
2011- George Mason University (Fairfax, VA)
2010- Be Here Now Festival (Starks, ME)
2010- Vibrant Living Festival (Perkasie, PA)
2010- SOURCE Festival (Maui, HI)
2009- Forestdance (San Salvador, Costa Rica)
2009- Tootsies Orchid Lounge (Nashville, TN)
2009, '07 - Dreamtime Festival (Paonia, CO)
2009- Tribal Vision Festival (Taos, NM)
2009- Raw Spirit East (Washington DC)
2008- Willie Nelson Labor Day Show (French's Camp, CA)
2008, '09 - Portland Hempstalk Festival (Portland, OR)
2008- Harmony Festival (Santa Rosa, Californië)
2007, '08 - Raw Spirit Festival (Sedona, AZ)
2007- Emerald Cup (Laytonville, CA)
2007-2013 Mystic Garden Gatherings (Ashland, OR en Maui, HI)
2007- Bonnaroo (Sun Stage) (Manchester, TN)
2007, '10 - San Diego Earthfest (San Diego, CA)
2007- Premier: Travel Channel's Edible Adventure (NYC, NY)
2006, 10, 11 - Topanga Earth Day Festival (Topanga, CA)
2005, '06, '09, '10 - Hope Mountain Barter Fair (Takilma, OR)
2005, '07 - Mendocino Living Culture Festival (Caspar, CA)

De menselijke revolutie crawler

Beeld
Ga voor meer informatie over Matthew en zijn band naar: http://www.thehumanrevolution.org